Cursussen

logo Growing Minds Support Services

Growing Minds Support Services

biedt begeleiding bij autisme

Wij organiseren regelmatig een 2×2 daagse Growing Minds cursus. Daarnaast bieden wij trainingen aan die specifiek op jouw situatie zijn afgestemd.
Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Hoe leer ik mijn kind beter begrijpen? Hoe motiveer ik mijn kind?
Wat kan ik doen bij ongewenst gedrag van mijn kind? Zowel de cursus als de training is praktisch van aard en direct toepasbaar.
Wil je het kind zinvolle vaardigheden leren?
En wil je het ook nog zelf volhouden?

De Growing Minds training/ cursus is gericht op de vooruitgang van het kind op alle fronten en is voor ouders en begeleiders van kinderen met autisme en aanverwante problemen en professionals die werken met deze kinderen. Voor ieder die vastloopt in de begeleiding van het kind.

Wat leer je?

Je leert hoe je je kind, je leerling of cliënt, het best kunt begeleiden zodat hij groeit in zijn ontwikkeling. De aanpak wordt individueel afgestemd op het kind, op de meest effectieve en tegelijk liefdevolle manier.
Onderwerpen die aan bod komen: hoe leer je je kind beter begrijpen, hoe motiveer je je kind, hoe verbeter je de communicatie tussen jou en het kind, hoe ga je om met ongewenst gedrag, hoe stel je praktische leerdoelen vast zodanig dat je aansluit bij het huidige niveau van je kind, hoe werk je effectief aan de leerdoelen. En meer!
Ook wordt aandacht besteed aan: dyspraxie, executieve functies en sensorische integratie. Hoe ga je hiermee om bij jouw kind en kun je de belemmering die dit geeft verminderen.
Er is volop ruimte om jouw specifieke vragen over jouw kind (of leerling / cliënt)te stellen aan de hand van vooraf en tussentijds aangeleverd videomateriaal.

Opzet van een 4-daagse

De eerste twee dagen besteden wij veel tijd aan het begrijpen van je kind, motivatie, gewenst en ongewenst gedrag en hoe hiermee om te gaan.
Je hebt na deze twee dagen voldoende kennis opgedaan om thuis aan de slag te gaan en te gaan oefenen. Na deze twee dagen spreken wij met ouders of de groep rondom het kind een datum af, wanneer een van ons op huisbezoek komt. In dit bezoek kun je allerlei vragen, waar je in de praktijk tegenaan bent gelopen, aan de orde laten komen.
Op de tweede twee dagen gaan we meer de verdieping in en behandelen we onderwerpen als communicatie, executieve functies, dyspraxie en sensorische integratie. Ook gewenst en ongewenst gedrag komen weer aan bod. Er is volop ruimte om jouw specifieke vragen over jouw kind te stellen aan de hand van vooraf en tussentijds aangeleverd videomateriaal.
Alle vier de dagen duren van 9.00-16.00

Door wie

Esther Sjouke en Marjoleine Leliveld van Growing Minds Support Services. Wij hebben beide meer dan 20 jaar ervaring in het werken met kinderen en jongeren met autisme. Daarnaast zijn we ouders van inmiddels volwassen dochters met autisme.
Lees hier meer over ons.

Voor wie

Ouders
  • met een kind met autisme die praktische handvatten aangereikt willen krijgen, waarmee zij hun kinderen gerichter kunnen begeleiden in de opvoeding en ontwikkeling
  • met een kind met een onduidelijke of een zeldzame diagnose. Op het dagcentrum zijn ze lief en de zorg is goed. Maar jij denkt dat je kind meer kan leren. Hoe pak je dat aan?
  • met een kind waarvan de motoriek minder is dan je zou willen. Wat nu? Heeft je kind dyspraxie? Hoe ondersteun je je kind hier op een structurele en effectieve manier in?
Begeleiders
  • die gezinnen met kinderen met autisme resultaatgericht en effectief willen ondersteunen.
Professionals
  • in de zorg en in het onderwijs van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum, die interesse hebben in deze maatwerk benadering.
Familieleden
  • betrokken bij een gezin met een kind met autisme (bijv. opa, oma, tante). Je doet je best het gezin te ondersteunen, maar je weet niet goed waar te beginnen.

Waar

Een training wordt gegeven op onze vaste trainingslocatie of op verzoek bij het gezin thuis. Een cursus wordt centraal in Nederland gegeven.

Inschrijven

Inschrijven kan door een mail te sturen naar naar centraal@growingmindssupport.nl Ook voor vragen, specifieke wensen en meer informatie kun je ons mailen.

Esther Sjouke Growing Minds Support
Marjoleine Leliveld Growing Minds Support
Growing Minds Support Cursus of webinar
Growing Minds Support Services Cursus of webinar
Growing Minds Support Services Cursus of webinar
Growing Minds Support Services Cursus of webinar

Ontdek de mogelijkheden

Wat kan Growing Minds Support Services voor u betekenen?