Cursussen

logo Growing Minds Support Services

Growing Minds Support Services

biedt begeleiding bij autisme

Wij organiseren een 2×2 daagse Growing Minds cursus
25-26 februari 2022 – 22-23 april 2022

Hoe leer ik mijn kind beter begrijpen? Hoe motiveer ik mijn kind?
Wat kan ik doen bij ongewenst gedrag van mijn kind?
Volg deze praktische cursus, die direct toepasbaar is.

Wil je het kind zinvolle vaardigheden leren?
En wil je het ook nog zelf volhouden?
Kom naar de
Growing Minds cursus

Deel 1: 25-26 februari 2022 – Deel 2: 22-23 april 2022
Met tussendoor: huisbezoek*

De Growing Minds cursus is een cursus die gericht is op de vooruitgang van het kind op alle fronten en is voor ouders, begeleiders, van kinderen met autisme en aanverwante problemen en professionals die werken met deze kinderen. Voor ieder die vastloopt in de begeleiding van het kind.

Wat leer je?

In deze cursus leer je hoe je je kind, je leerling of cliënt, het best kunt begeleiden zodat hij groeit in zijn ontwikkeling. De aanpak wordt individueel afgestemd op het kind, op de meest effectieve en tegelijk liefdevolle manier.

Onderwerpen die aan bod komen: hoe leer je je kind beter begrijpen, hoe motiveer je je kind, hoe verbeter je de communicatie tussen jou en het kind, hoe ga je om met ongewenst gedrag, hoe stel je praktische leerdoelen vast zodanig dat je aansluit bij het huidige niveau van je kind, hoe werk je effectief aan de leerdoelen. En meer!
Ook wordt aandacht besteed aan: dyspraxie, executieve functies en sensorische integratie. Hoe ga je hiermee om bij jouw kind en kun je de belemmering die dit geeft verminderen.

In de cursus is volop ruimte om jouw specifieke vragen over jouw kind (of leerling / cliënt)te stellen aan de hand van vooraf en tussentijds aangeleverd videomateriaal.

Opzet van de cursus

De eerste twee dagen: vrijdag 25 februari en zaterdag 26 februari besteden wij veel tijd aan het begrijpen van je kind, motivatie, gewenst en ongewenst gedrag en hoe hiermee om te gaan.
Je hebt na deze twee dagen voldoende kennis opgedaan om thuis aan de slag te gaan en te gaan oefenen. Na deze twee dagen spreken wij met ouders of de groep rondom het kind een datum af, wanneer een van ons op huisbezoek komt. In dit bezoek kun je allerlei vragen, waar je in de praktijk tegenaan bent gelopen, aan de orde laten komen.

Op de dagen vrijdag 22 en zaterdag 23 april gaan we meer de verdieping in en behandelen onderwerpen als communicatie, executieve functies, dyspraxie en sensorische integratie. Ook gewenst en ongewenst gedrag komen weer aan bod. In de cursus is volop ruimte om jouw specifieke vragen over jouw kind te stellen aan de hand van vooraf en tussentijds aangeleverd videomateriaal.

Alle vier de dagen duren van 9.00-16.00 en zijn inclusief een heerlijke lunch. De cursus wordt gegeven in een plezierige zaal in Hotel Lumen in Zwolle.

De cursus wordt gegeven door

Esther Sjouke en Marjoleine Leliveld van Growing Minds Support Services. Wij hebben beide meer dan 20 jaar ervaring in het werken met kinderen en jongeren met autisme. Daarnaast zijn we ouders van inmiddels volwassen dochters met autisme.
Lees hier meer over ons.

Voor wie is deze cursus?

Ouders
  • met een kind met autisme die praktische handvatten aangereikt willen krijgen, waarmee zij hun kinderen gerichter kunnen begeleiden in de opvoeding en ontwikkeling
  • met een kind met een onduidelijke of een zeldzame diagnose. Op het dagcentrum zijn ze lief en de zorg is goed. Maar jij denkt dat je kind meer kan leren. Hoe pak je dat aan?
  • met een kind waarvan de motoriek minder is dan je zou willen. Wat nu? Heeft je kind dyspraxie? Hoe ondersteun je je kind hier op een structurele en effectieve manier in?
Begeleiders
  • die gezinnen met kinderen met autisme resultaatgericht en effectief willen ondersteunen.
Professionals
  • in de zorg en in het onderwijs van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum, die interesse hebben in deze maatwerk benadering.
Familieleden
  • betrokken bij een gezin met een kind met autisme (bijv. opa, oma, tante). Je doet je best het gezin te ondersteunen, maar je weet niet goed waar te beginnen.

Waar?

Hotel Lumen Zwolle, Stadionplein 20, 8025 CP Zwolle

www.lumenzwolle.nl

Kosten

De 2 x 2 daagse cursus kost €850,- inclusief een huisbezoek. Wanneer een tweede persoon rond hetzelfde kind de cursus ook doet, kost het voor deze tweede persoon €750,-. Deze persoon kan ook aanwezig zijn bij het huisbezoek. (NB een professional die los van een gezin komt, bieden wij online coaching aan)

Na de eerste betaling van 100 euro (per persoon) wordt een plek gereserveerd. Het aantal plaatsen is beperkt.
Lunch, koffie, thee en water gedurende alle vier de dagen is inbegrepen bij de prijs.

Hotel / overnachtingsmogelijkheden

De reservering voor een eventuele overnachting dien je zelf te maken. Het hotel hanteert een speciale prijs voor deelnemers aan deze cursus. Maak tijdens de reservering duidelijk dat je voor de Growing Minds cursus komt. www.lumenzwolle.nl

Inschrijven

Inschrijven kan via het inschrijfformulier of stuur een email naar centraal@growingmindssupport.nl

Organisatie

Lees hieronder wat de grondleggers van Growing Minds USA over ons geschreven hebben:

https://www.autism-programs.com/about-growing-minds/growing-minds-practitioners.htm

De organisatie is in handen van Growing Minds Support Services, met ondersteuning van en in samenspraak met Steven Wertz van Growing Minds Autism Programs USA.

 

Esther Sjouke Growing Minds Support
Marjoleine Leliveld Growing Minds Support
Growing Minds Support Cursus of webinar
Growing Minds Support Services Cursus of webinar
Growing Minds Support Services Cursus of webinar
Growing Minds Support Services Cursus of webinar

Ontdek de mogelijkheden

Wat kan Growing Minds Support Services voor u betekenen?