Cursussen

logo Growing Minds Support Services

Growing Minds webinarserie met persoonlijke vertaling naar jouw situatie.

Wat is Growing Minds? Hoe zet je het direct in?

Growing Minds Support Services biedt een serie aan van 4 webinars die bestaan uit een theoretisch deel en persoonlijk praktisch deel.
In 4 live webinars leggen we de theorie van de Growing Minds begeleiding uit. Door middel van opdrachten en persoonlijke coaching wordt de theorie uitgewerkt naar jouw persoonlijke situatie. Dit helpt je de vertaalslag te maken naar je eigen situatie en het direct te kunnen toepassen.

Wat?

Theoretische deel:

4 avonden live webinar over de volgende onderwerpen:
1e avond: over de fundamenten van Growing Minds. Deze avond gaat over hoe je gewenst gedrag/passende vaardigheden aanleert.
2e avond: het verminderen van ongewenst / onverstaanbaar gedrag. Dit doen we door het gedrag te analyseren en daardoor te bepalen wat passend alternatief gedrag is.
3e avond: deze avond is gewijd aan het bepalen van de meest passende leerdoelen
4e avond: hoe past alles in elkaar? Er is ruimte voor vragen. En daarnaast besteden we aandacht aan de rol die je eigen attitude speelt. Hoe kun je het leuk houden?

Praktische deel:

Voorafgaand aan iedere webinar krijg je een opdracht. Deze opdracht zorgt ervoor dat je de theorie uit de webinar makkelijker kunt toepassen op jouw persoonlijke situatie. Na elke webinar heb je een persoonlijk coachings gesprek van een uur via beeldbellen met Marjoleine Leliveld of Esther Sjouke. Jouw persoonlijke situatie komt daarin uitgebreid aan bod.

Wanneer?

Theoretische deel:

Dinsdag 27 oktober, 10 november, 24 november, 8 december 2020
Tijd: 19.30.-21:30

Praktische deel:

4 keer een uur coachingsgesprek, na ieder webinar, op nader vast te stellen data.

Kosten

Voor dit hele traject betaal je per persoon €275,00.
Voor een extra persoon die voor eenzelfde kind meedoet met het traject betaal je €75,00. Desgewenst sturen we per persoon een aparte link om te kunnen beeldbellen. Per kind ontvang je in totaal 4 uur coaching. Als de extra persoon ook de volledige coaching wil dan betaalt die persoon het volledige bedrag.

Inschrijven

Meld je aan via het contactformulier.

Loop je vast in de begeleiding van jouw kind of leerling?

Wil je het kind zinvolle vaardigheden leren?

En wil je het ook nog zelf volhouden?

Kom dan naar onze:

4-daagse Growing Minds cursus

Deze cursus stond gepland voor november 2020, maar is vanwege de coronapandemie gecanceld.

We hopen in 2021 wel weer een cursus te kunnen organiseren.
Ben je daarin geïnteresseerd? Laat het ons graag weten via het contactformulier.

Growing Minds Support Cursus of webinar
Growing Minds Support Services Cursus of webinar
Growing Minds Support Services Cursus of webinar
Growing Minds Support Services Cursus of webinar

De Growing Minds Cursus

De Growing Minds cursus is een cursus die gericht is op de vooruitgang van het kind op alle fronten en is voor ouders en begeleiders van kinderen met autisme en aanverwante problemen. Het is een cursus voor zowel professionals als ouders die vastlopen in de begeleiding van het kind.

Wat leer je?

In deze cursus leer je hoe je je kind, je leerling of cliënt, het best kunt begeleiden zodat hij groeit in zijn ontwikkeling. De aanpak wordt individueel afgestemd op het kind, op de meest effectieve en tegelijk liefdevolle manier.
Onderwerpen die aan bod komen: hoe motiveer je je kind, hoe verbeter je de communicatie tussen jou en het kind, hoe ga je om met ongewenst gedrag, hoe stel je praktische leerdoelen vast zodanig dat je aansluit bij het huidige niveau van je kind, hoe werk je effectief aan de leerdoelen. En meer!
Ook wordt aandacht besteed aan: dyspraxie, executieve functies en sensorische integratie. Hoe ga je hiermee om bij jouw kind en kun je de belemmering die dit geeft verminderen.
In de cursus is volop ruimte om jouw specifieke vragen over jouw kind te stellen aan de hand van vooraf aangeleverd videomateriaal.

Van wie leer je?

Steven Wertz van Growing Minds Autism Programs uit de VS komt deze cursus geven. Hij brengt een enorme hoeveelheid kennis en 37 jaar ervaring mee op het gebied van de begeleiding van autistische kinderen en kinderen met vergelijkbare problemen. Hij is zeer enthousiast en heeft een unieke combinatie van opleiding, training en ervaring.
Steven is een gecertificeerd gedragsanalist (BCBA) en ontving een Son Rise certificering. Hij gebruikt in zijn begeleiding verschillende maar zeer effectieve methodes, die altijd wetenschappelijk bewezen zijn.

Voor wie is deze cursus?

Ouders
  • met een kind met autisme die praktische handvatten aangereikt willen krijgen, waarmee zij hun kinderen gerichter kunnen begeleiden in de opvoeding en ontwikkeling
  • met een kind met autisme die hun kind graag thuis willen gaan begeleiden, maar moeite hebben met het opstarten van een thuisprogramma
  • die al een contactgericht thuisprogramma hebben. Het programma loopt goed, het is vrolijk, speels, liefdevol, er is goed contact, maar heb je het idee dat je nu niet meer precies weet hoe je je kind verder kunt helpen in zijn/haar ontwikkeling? Ging de vooruitgang eerst snel en lijkt het of je kind een plateau heeft bereikt?
  • die ervaring en succes hebben met een ABA programma (DTT, VB etc). Vind je het moeilijk te accepteren dat je kind een poosje niet vooruitgaat? Staar je naar een assessment en passen de doelen niet bij jouw kind?
  • met een kind met een onduidelijke of een zeldzame diagnose. Op het dagcentrum zijn ze lief en de zorg is goed. Maar jij denkt dat je kind meer kan leren. Hoe pak je dat aan?
  • met een kind waarvan de motoriek minder is dan je zou willen. Wat nu? Heeft je kind dyspraxie? Hoe ondersteun je je kind hier op een structurele en effectieve manier in?
Begeleiders

die gezinnen met kinderen met autisme resultaatgericht en effectief willen ondersteunen.

Professionals

in de zorg en in het onderwijs van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum, die interesse hebben in deze maatwerk benadering.

Familieleden

betrokken bij een gezin met een kind met autisme (bijv. opa, oma, tante). Je doet je best het gezin te ondersteunen, maar je weet niet goed waar te beginnen.

Als een van de bovenstaande dingen van toepassing is, dan is deze cursus voor jou!

Waar

Nader te bepalen.

Wanneer

De 4-daagse cursus op nader te bepalen datum is elke dag van 9:00-16:00.

Vertaling

De cursus wordt in het Engels gegeven. Onze ervaring is dat dat door deelnemers als zeer goed verstaanbaar wordt ervaren. We zorgen indien gewenst voor (mogelijk niet-professionele) vertalers.

Inschrijven

Inschrijven is dit op dit moment niet mogelijk. Laat je interesse weten via het contactformulier

Organisatie

De organisatie is in handen van Growing Minds Support Services.

Ontdek de mogelijkheden

Wat kan Growing Minds Support Services voor u betekenen?