[ie-noek]

[ie-noek]

[ie-noek] biedt één op één begeleiding bij kinderen en jongeren met autisme, leer en gedragsproblemen en dyspraxie.
Wij, Marjoleine Leliveld en begeleiders, richten ons met name op kinderen en jongeren die niet kunnen aanhaken bij reguliere plekken. De locatie waar we werken heeft veel te bieden: het is kleinschalig, biedt rust en ruimte en is gelegen in het buitengebied van Wehl (bij Doetinchem) aan de rand van het bos.

Als team werken we volgens het Growing Minds gedachtegoed. De persoon als mens, met zijn unieke mogelijkheden, staat centraal in onze aanpak. Het opbouwen van een relatie is een startpunt, waar we allereerst veel aandacht aan besteden. Als deze basis stevig genoeg is, kunnen we gaan werken aan het ontwikkelen van de gewenste vaardigheden. Voor iedere persoon bieden we passende maatwerk begeleiding.

De geboden begeleiding is gericht op ontwikkeling van vaardigheden, waar de persoon op dat moment aan toe is. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan: kunnen aangeven wat je wilt en niet wilt, reguleren van je emoties, vrijetijdsactiviteiten uitbreiden, je brood kunnen smeren, geheel zelfstandig naar de WC kunnen, een boodschappenlijstje kunnen schrijven, een ei kunnen bakken, je kunnen ontspannen, een spel kunnen spelen, met meer mensen in een ruimte kunnen zijn, kunnen wachten.

Aanbod bij [ie-noek]:

Individuele begeleiding

 • Wij bieden één op één begeleiding door een goed opgeleid en constant team.
 • Individuele begeleiding is de basis, zijn er meer kinderen / jongeren tegelijk aanwezig en is de uitgangssituatie goed, dan kan gekozen worden om samen activiteiten te ondernemen.
 • Wij werken met een klein professioneel team met korte lijnen, ik ben daarin uw vaste aanspreekpunt.

Communicatie begeleiding

 • Wij bieden begeleiding bij het leren van PECS (Picture Exchange Communication System). Dit is een methode om kinderen maar ook volwassenen die geen of maar beperkte spraak hebben te leren communiceren.

Specifieke begeleiding

 • Ik bied coaching en training aan ouders en begeleiders gericht op een positieve begeleiding en ontwikkeling van het kind / de jongere.
 • Wij zijn er juist voor bijzondere zorgvragen en/of hulp bij ongewenst gedrag.

Locatie

De locatie van [ie-noek] biedt mooie mogelijkheden voor diverse activiteiten:

 • Er zijn fijne ruimtes waar we één op één kunnen werken.
 • We hebben een kleine keuken tot onze beschikking waarin we kunnen koken en bakken.
 • De badkamer geeft ons de mogelijkheid tot het oefenen van allerlei hygiënevaardigheden.
 • Er is er een royale moestuin in ontwikkeling, waar je je moestuin vaardigheden kunt ontplooien en lekker buiten kunt zijn. Naast de moestuin is er een trampoline en een grasveld om te voetballen. We hebben plannen voor het opzetten van een kleine theetuin.
 • Het bos biedt fijne mogelijkheden voor een heerlijke wandeling.

Waarom kiezen voor [ie-noek]?

 • Klein, rust, expertise, vast team, maatwerk, de persoon centraal, geen wachtlijst, ruimte, aandacht, bos, buiten, overzicht, betrokken.

Praktisch

We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag. Het is mogelijk om voor één of meer dagdelen te komen, we zijn flexibel in de tijden, waarbij we eventueel kunnen halen en brengen. Vind je de stap te groot om begeleiding bij [ie-noek] te volgen, dan kom ik graag eerst bij je thuis. De financiering kan plaatsvinden vanuit het PGB.

Contact

Wil je de mogelijkheden bespreken, of wil je graag een keer komen kijken? Je bent van harte welkom, neem contact op met Marjoleine Leliveld tel: 06-20595831 / e-mail: marjoleine@growingmindssupport.nl

Ontdek de mogelijkheden

Wat kan Growing Minds Support Services voor u betekenen?